У живописном градићу на обронцима Бјеласице и Сињајевине, Колашину одржана је 4. Скупштина 58. МОСИ (Међуопштинских омладинских спортских игара) највеће спортске манифестације на простору Југоисточне Европе.

На овогодишњим играма које ће се одржати од 5. до 9. јула ће учествовати спортске репрезентације из 27 општина Србије, Црне Горе и БиХ (Републике Српске и Федерације) које ће се надметати у 13 спортских грана (фудбалу, малом фудбалу, одбојци, кошарци, рукомету, атлетици, шаху, планинарству, стоном тенису, стрељаштву, спортском риболову, каратеу, одбојци на песку), ове године ће изостати бициклизам, тенис и женски фудбал због недовољног броја пријављених екипа.

Већ је познато да ће из Сокоца учествовати око 30 спортиста са пет екипа. Атлетика мушка и женска екипа, затим планинари, такође мушка и женска екипа и стрељаштво са женском екипом.

Упоредо са Моси ће се одржати и пара Моси (пикадо, атлетика: кугла и 100 м, спортски риболов).

Према речима Василија Булатовића председника Скупштине 58 „МОСИ „ Колашин је скоро потпуно спремна да прими преко 2000 спортиста и велики број гостију који ће боравити за време одржавања игара у овом лепом граду.

  • Радови на спортским објектима су у завршној фази и Колашин ће 5. јула у поподневним часовима на стадиону СРЦ“Луг“ спреман дочекати такмичаре са тромеђе. Још је остало да се заврше два терена за мали фудбал и одбојку, а сви остала борилишта на којима ће се одвијати такмичења су спремни. Један од највећих задатака нам је био и смештај , боравак и исхрана спортиста, углавном већи део екипа је преко наше туристичке организације и комисије која је задужена за ове активности завршила резервације на најбољи начин. Испао је мали проблем око колективног смештаја, али и то решавамо у ходу . Формиране су и комисије које су неопходне за успешно провођење такмичења. Остало нам је нешто мање од двадесет дана до почетка „МОСИ“ што ће нам бити довољно да финиширамо све остале појединости и потпуно спрени ћемо дочекати отварање игара – закључио је Булатовић

У току рада Скупштине уследило је и извлачење такмичарских група и парова по одређеним гранама спорта којим је руководио Мирослав Ристовић руководилац такмичарске комисије МОСИ .

Одбоја (М)

Група А: Прибој, Бајина Башта, Фоча ; Група Б: Лучани, Колашин, Нови Пазар

Одбојка (Ж)

Група А: Чајетина, Горажде, Нови Пазар, Ужице; Група

Б: Вишеград, Бајина Башта, Колашин, Прибој; Г

рупа Ц: Пријепоље, Беране, Пожега, Фоча.

Кошарка (М)

Група А: Пријепоље, Ивањица, Пожега, Чајниче;

Група Б: Рогатица, Вишеград, Косјерић, Сјеница;

Група Ц: Ужице, Бајина Башта, Пожега, Прибој;

Група Д: Чајетина, Вишеград, Пријепоље, Севојно.

Кошарка (Ж)

Група А: Нова Варош, Пљевља, Ужице ; Гупа Б: Пожега, Колашин, Пријепоље

Рукомет (М)

Група А:Нови Пазар, Андријевица, Вишеград, Мојковац ; Група Б: Пријепоље, Ариље, Бијело Поље

Рукомет (Ж)

Група А: Андријевица, Мојковац, Пријепоље, Пљевља

Фудбал (М)

Ужице – Прибој, Мојкловац – Пријепоље, Лучани –Колашин; Нова Варош, Севојно и Пожега су остварили директан пласман у четвртфинале на основу резултата са прошлогодишњих игара

Мали фудбал (М)

Група А: Нова Варош, Нови Пазар, Ново Горажде, Пожега ; Група Б: Мојковац, Бијело Поље, Лучани, Чајетина; Група Ц: Плужине, Бајина Башта, Пљевља, Прибој Група Д: Пријепоље, Андријевица, Вишеград, Колашин

Стони тенис (М)

Група А: Беране, Вишеград, Пљевља;

Група Б: Нова Варош, Колашин, Ужице;

Група Ц: Фоча, Андријевица, Пожега ;

Група Д: Сјеница, Бијело Поље, Нови Пазар, Ново Горажде

Стони тенис (Ж)

Група А: Фоча, Беране, Нова Варош, Колашин, Бијело Поље

Одбојка на песку (М)

Група А: Нови Пазар, Бајина Башта, Лучани, Пљевља ; Група Б: Бијело Поље, Колашин, Прибој, Пријепоље;

Одбојка на песку (Ж)

Група А: Нова Варош, Пљевља, Сјеница;

Група Б: Чајетина, Бајина Башта, Ужице;

Група Ц: Вишеград, Колашин, Нови Пазар ;

Група Д: Пријепоље, Ивањица, Пожега, Прибој