ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 10 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 06 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 04 ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 911 mbar

Максимална температура јуче: 17 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Соколац, интервенција на Равној Романији, ноћас од 00.20 – 02.00, на гашењу дрвене викендице. Пожар гасила и угасила четири ватрогасца са једним возилом, објекат изгорио. Узрок пожара непознат, нису били угрожени други стамбени објекти.

Општина Пале, техничка интервенција, отварање врата стана у Корану.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Напајање уредно.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

Из Јавног предузећа Водовод и канализација „Врело Биоштица“ Соколац саопштавају да се због обилних падавина и повећане замућености, вода не препоручује за пиће.

Стање замућености воде наставиће се редовно пратити, те ће корисници бити благовремено обавјештени о свим промјенама.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на путевима РС одвија редовно по претежно сувим коловозима. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу. Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        32    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  12    пријема,

ДЗ ФОЧA:         42    прегледа  и 4  кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ:  Рођена два дјечака.

КЦ ФОЧА:  Није било порођаја.