Атлетска репрезентација Босне и Херцеговине учествује на Екипном првенству Европе, које се од 18. до 23. јуна одржава у пољском Силесију. Међу спортистима који су отпутовали у Пољску је и наша Сара Лучић, атлетичарка Гласинца и дугогодишња чланица репрезентације БиХ.

Ривали такмичарима из БиХ у трећој групи биће атлетичари из Црне Горе, Малте, Грузије, Јерменије, Андоре, Сјеверне Македоније, Сан Марина, Албаније, Атлетске асоцијације малих земаља Европе, Азербејџана, такозваног Косова, Аустрије, Ирске и Израела.

Такмичење ће бити одржано у 20 дисциплина, у женској и мушкој конкуренцији. То је уједно једино репрезентативно такмичење у атлетици гдје се сабирају резултати свих атлетичара у свим дисциплинама у обје конкуренције.

Према ријечима тренера Неђа Ђуровића, Лучићева ће наступати у четвртак, 22. јуна у дисциплини скок увис.

  • Сара је дугогодишњи члан државне репрезентације. Очекујем да забиљежи још један одличан наступ и да покуша поправити свој досадашњи резултат. На недавном Екипном првенству Србије постигла је скок од 178 цм, а на првенству Европе покушаће постићи висину од 180 цм, истакао је Ђуровић.

Он је нагласио да ће екипа атлетичара из БиХ покушати остварити пласман у другу групу, Б, док ће се репрезентативци Србије борити за позицију у првој, А групи.

  • Србија је у другом рангу атлетских репрезентација, а на Европском екипном првнеству се три најбоље пласиране репрезентације пласирају у прву лигу. Мислим да имају лијепе шансе, казао је Ђуровић.

Екипно првенство Европе траје до 25. јуна.