Сервисне информације за петак, 23. јун 2023. године.

 

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 18  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 13  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 11 ͦC

Влажност ваздуха: 83%

Вјетар: југозападни, 1м/с

Ваздушни притисак: 912 мbar

Падавине:  –

Јуче максимална температура износила је: 31 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Двије интеревенције ватрогасаца дана 22.06. и то:

Град Источно Сарајево, интервенција у Дечанској улици на гашењу аутмобила. Пожар угашен, причињена већа материјална штета на возилу.

Општина Пале, интревенција у ул. Николе Тесле на гашењу пожара у роштиљници Тадић изазван од запаљења димњака. Интервенисала 4 ватрогасца са једним возилом, пожар угашен, причињена већа материјална штета.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Рудо, планирани радови на 10 кВ воду Увац у времену 08,00-14,00,без напајања остају потрошачи у насељима Кула, Миоче, Јелићи, Оскоруша, Трнавци, Увац, Штрпци и Бијело Брдо.

Општина Соколац: : Напајање електричном енергијом је уредно.

 ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

Из Јавног предузећа Водовод и канализација „Врело Биоштица“ Соколац саопштавају да се вода не препоручује за пиће.

Стање замућености воде наставиће се редовно пратити, те ће корисници бити благовремено обавјештени о свим промјенама.

 АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путних праваца у РС саобраћај се одвија несметано. Краћи застоји су могући на дионицама гдје се изводе санациони радови, и гдје саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација. Због високих дневних температура, возачима савјетујемо да путовања планирају у раним јутарњим или каснијим послијеподневним часовима, да се праве чешће паузе током путовања и вожња прилагоди условима на путу.Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)   – На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 16 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 42 пријема,

ДЗ ФОЧA: 19 прегледа и 3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен  дјечак.

КЦ ФОЧА: Рођене двије дјевојчице.