Начелник општине Соколац Милован Бјелица уприличио је јуче пријем за чланове Атлетског клуба „Атлетик“ из Бијељине и „Крос“ из Брчког који су боравили на припремама у Сокоцу. Пријему су такође присуствовали предсједник АК „Атлетик“ Велибор Ковач и предсједник АК „Гласинац“ Жарко Арбиња.

Фото: Инфо центар/Велибор Ковач

Предсједник „Атлетика“ Велибор Ковач рекао је да је први пут са младим атлетичарима дошао у Соколац, те прецизирао да је 13 атлетичара из овог клуба и два из клуба „Крос“ из Брчког.

  • Долазила је моја кћерка раније у Соколац на припреме са репрезентативком Србије које су нам пренијеле фантастичне услове у Хотелу „Златни бор“, тако да смо повезали ту причу. Успјели смо обезбиједити смјештај за нашу дјецу, па бих овом приликом захвалио на гостопримству и свему што су нам пружили у овом хотелу. Такође, желим да се захвалим АК „Гласинац“ и њиховом предсједнику на свему пруженом. Добили смо све што је младима потребно за тренинг, али су нам посебно добро дошли стручни савјети у бацачким дисциплинама у којима су стручнији од нас. Услови за припреме спортиста су феноменални, кренувши од надморске висине овог мјеста, до инфраструктуре којом Соколац располаже, зато захваљујемо начелнику Бјелици који је обезбиједио овакве услове, да могу и спортисти из других крајева да долазе. Велика је захвалност и физиотерапеуту Славиши Павловићу који је током боравка помогао младима у санирању повреда са ранијих такмичења – додао је Ковач.

Предсједник Атлетског клуба „Гласинац“ Жарко Арбиња истакао је да су се иначе спортски радници и спортисти током својих каријера нарочито у атлетици, наслањали на атлетичаре из других средина и клубова, што су и задржали код себе.

  • Колега Ковач који је довео своју екипу од 15 дјечака и дјевојчица је препознао квалитет услова које пружа Соколац у инфраструктурном смислу, спортском и смјештајном. Прије отприлике петнаест дана када је било Појединачно првенство за дјечаке и дјевојчице Босне и Херцеговине овдје, тада је већ била најава да ће они доћи код нас да бораве. Ми смо као домаћини, можемо рећи, пружили максимум и широм отворили врата колегама из Бијељине, али и свим осталим који буду долазили у наредном периоду. Дали смо им своје реквизите, отворили просторије и чак смо ускладили термине тренинга наших чланова, како би се упознали са дјецом из „Атлетика“ и „Кроса“. То смо урадили из разлога како би им пружили неку стручну помоћ од стране наших тренера, који су били специјалисти током својих каријера у одређеним дисциплинама – навео је Арбиња.
Фото: Инфо центар/Жарко Арбиња

Начелник општине Соколац Милован Бјелица након пријема нагласио је да му је задовољство што је имао прилику да угости младе атлетичаре, те да се информише о утисцима и о томе како цијене боравак у нашој локалној заједници.

  • Морам да нагласим да Соколац и Бијељина добро сарађују већ деценију по свим питањима и драго ми је да се та сарадња одразила и на атлетске клубове „Гласинац“ и „Атлетик“, што је резултирало њиховим боравком и припремама у нашем мјесту. Утисци младих атлетичара током ових седам дана су веома добри и сигуран сам да ће сваки од њих поново пожељети да дође овдје, на припреме али и на такмичења. Соколац је једно од ријетких мјеста у Босни и Херцеговини које има комплетну инфраструктуру за тренинге и припреме атлетичара – казао је Бјелица, те захвалио на указаном повјерењу гостима, затим домаћем клубу „Гласинац“, особљу Хотела „Златни бор“ и физиотерапеуту Славиши Павловићу.
Фото: Инфо центар

Атлетичари из Бијељине и Брчког, њих петнаест, боравили су седам дана у Сокоцу, а међу њима били су освајачи медаља на првенствима Републике Српске и Босне и Херцеговине у категоријама млађих и старијих пионира, као и два цицибана.