На иницијативу народног посланика Страхиње Башевића, јуче је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић одржао састанак са представницима удружења произвођача млијека „Благо Романије” из Сокоца, односно са предсједником удружења Сашом Каповићем и представником Ветеринарске станице Мирком Станишићем.
– Како је градска управа у прошлој години, путем нашег Аграрног фонда, подржала рад овог удружења са износом од 50.000,00 КМ, разговарали смо о наставку подршке и у 2023. години. Иако 2023. годину карактерише пад прихода од индиректних пореза у градском буџету,а ови приходи чине скоро 80 одсто укупних буџетских прихода, градска управа ће и у 2023. години подржати рад удружења, путем Аграрног фонда. Надамо се да ћемо са издвојених 70.000,00 КМ барем дјелимично олакшати пословање произвођача млијека у Сокоцу. Ови вриједни људи годишње у својим домаћинствима произведу између 4-5 милиона литара млијека, и добро знамо да је ова помоћ недовољна, међутим реално можемо издвојити овај износ у 2023. години. Пракса подршке удружењу је кренула у прошлој, наставља се у овој, и повећаће се из године у годину – наведено је на званичној фејсбук страници градоначелника Ћосића.
Разговарано је и на тему сарадње са општином Источно Ново Сарајево кроз набавку млијекомата за урбани дио ове општине, као и о изградњи градског откупног центра млијека овог удружења у Сокоцу.