Нови Пазар је посљедњег викенда у мјесецу јуну био мјесто борби за трофеј шампиона Регионалне боксерске лиге за 2022/2023. годину.

За престижни наслов новог шампиона региона бориле су се четири екипе: БК “Нови Пазар”, БК “Сомбор”, БК “Славија” Бања Лука и БК “Лозница”.

Новопазарци су сакупили највише бодова (72) и постали овосезонски шампиони. Боксерски клуб Сомбор је након велике борбе извојевао друго мјесто (са 33 освојена бода). Бањалучка Славија за коју наступају боксери Гласинца била је трећа (32), а Лозница четврта (14).

фотографија уступљена Инфо центру

Према ријечима Предрага Бартуле, тренера у БК „Гласинац“, борци из Сокоца дали су значајан допринос у остваривању овог успјеха.

  • Задовољни смо на крају заузетим трећим мјестом, мада смо имали веће амбиције. Наш такмичар Лука Вељовић са двије побједе дао је посебан допринос у коначној борби за што бољи пласман. Славио је против Душана Јањића, репрезентативца Србије и доказао да израста у правог шампиона, казао је Бартула.

Ове године Регионална боксерка лига је окупила десет клубова: Раднички Београд, Нови Пазар, Сомбор, Лозница, Вардар (Скопље), Никшић, Славија (Бања Лука), Свети Донат (Задар), Марибор, Жељезничар (Сарајево), а сви мечеви праћени су уз директан ТВ пренос на ТВ Арена фајт.