ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 11 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 09 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 06 ͦC

Влажност ваздуха: 90%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче: 23 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Три планирана рада за 27.06. и то:

Соколац: Уредно.

Општина Пале ,радови на 10 кВ воду Требевић у времену 08,00-17,00,без напајања остају насеље Дворишта и водовод Бистрица.

Општина Источно Ново Сарајево,радови на 10 кВ воду Јаслице у времену 08,00-14,00,без напајања остају потрошачи у ул.Ј.Рашковића,Н.Пашића,В.Караџића до броја 30,Цара Душана  до броја 13 ,В.Р.Путника од броја 84.

 Општина Рудо планирани радови ,  на 10 kV воду Увац  у периоду од 08:00 до 14:00 часова  без напајања остају потрошачи у насељима Кула, Миоче, Трнавци, Оскоруша, Јелићи, Мокронози, Багревине, Увац, Горњи Увац, Штрпца, Плема, Бован, Зубач, Горња Ријека, Доња Ријека, Бијело брдо, Омарине, Пријеворац, Божовићи, Ђуровићи, Микавице, Видаковићи и Ваган.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на путевима РС одвија редовно по претежно сувим коловозима.На дионицама на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова, биће измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута М-I 109 Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно. ( од 01.03. до 01.07.2023. године)

– На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/х.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима  нема дужих чекања приликом преласка границе.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:      17  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 57  прегледа

ДЗ ФОЧA:  21  преглед, 5 кућних посјета

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Није било порода.

КЦ ФОЧА:  Рођени дјечак и дјевојчица.