На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија редовно, уз повољне временске услове, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Ламовита-Ивањска, Власеница-Соколац у Хан Пијеску, Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, Градишка – Нова Топола – Клашнице, Клашнице 1 – Нова Топола, Градишка – Нова Топола и Чатрња-Градишка, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Добро Поље – Миљевина, Приједор 3 – Стара Ријека, Приједор-Козарац, на петљама Јоховац и Руданка, Стари Угљевик – Главичице, Разбој-Руданка, Брод на Дрини 2 – Врба у тунелу Чемерно, Разбој-Руданка и Разбој – Тедин Хан.

На путевима Рогољи-Бараћи, Стари Угљевик – Главичице, Фоча-Горажде, Градишка – Козарска Дубица саобраћај се одвија отежано, а на путу Жегуља-Љубиње се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због деминирања на регионалном путу Подновље-Поље долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова, уз получасовне обуставе и пропуштање саобраћаја од 10 минута.

Вангабаритни превоз кретаће се путевима Гранични прелаз Шамац-Каруше-Криж-Станари, Брчко-Лепница, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод и Доње Леденице – Црквина – Гранични прелаз Шамац. Возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, на мосту Краља Александра у општини Рудо за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат, док је на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Крстац /путни правац Гацко-Никшић/ отворен је за међународни саобраћај.