И ове године, од 21. до 30. јула у Сокоцу ће се одржати традиционални, сад већ 11. по реду Илиндан спорт фест „Соколац 2023“. Током неколико дана биће организовани турнири у футсалу, уличном баскету, одбојци на пијеску, тенису и билијару, а организатори су најавили и нове спортско – забавне садржаје.

Укупан наградни фонд ове године износи 13.500 КМ.

фотографија уступљена Инфо центру

Према ријечима једног од организатора ове спортско – забавне манифестације, Предрага Добриловића, у припреми је и садржај за најмлађе посјетиоце, што ће бити новина за коју се нада да ће постати стални дио садржаја турнира.

  • Ово је 11. турнир. Имамо два нова спорта, јер нам је и био циљ да  садржај обогаћујемо сваке  године. На тај начин имамо  више спортског садржаја и више омладине добије шансу да се окуша у спорту који највише воли. Повећан је и укупни наградни фонд што ће, надамо се, допринијети већем броју пријављених екипа, казао је Добриловић.

Према његовим ријечима од ове године нови садржај је МТБ трка (трка брдским бициклима) која ће се возити у Брезјаку, као и улична трка заљубљеника у трчање која ће се десити у ужем градском језгру.

  • Идеја нам је да сваке године трчимо исту дионицу по граду да би се сваки учесник такмичио и сам са собом у постизању што бољег времена из године у годину, казао је он.

Уколико временске прилике дозволе организатори најављују одржавање ОЦР трке (трке са препрекама) за најмлађе суграђане спортског духа.

Више о начину пријављивања, тачним датумима и сатницама одржавања сваког спортског такмичења сазнаћемо у наредним данима.