Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним коловозима на већини путева, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима савјетују да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију, иако је недјељом смањен обим радова.

Због радова за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље – Брчко измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лончари – Пелагићево, као и на дионици регионалног пута Обудовац један – граница Републике Српске/ФБиХ /Трамошница/.

Због радова на дионици магистралног пута Козарска Дубица – Приједор, у Улици краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а због реконструкције надвожњака жељезничке пруге измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита – Ивањска.

На магистралном путу Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје.

На магистралном путу Власеница – Соколац у Хан Пијеску у току су радови па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију, навели су из АМС.

На дионици магистралног пута Рогољи – Бараћи у току су радови па се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, због радова на санацији клизишта измијењен је режим у одвијању саобраћаја, док се на дионици Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи саобраћај одвија отежано.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме трајања радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој – Руданка и Разбој – Тедин Хан.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила алтернативним правцима Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На подручју Федерације БиХ због радова на мосту Горица, на ауто-путу, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Спорије, због радова, током дана саобраћа се на магистралним путевима Србљани – Босанска Крупа, Лашва – Каоник, Травник – Витез, Шићки Брод – Лукавац, Читлук – Љубушки, Бихаћ – Каменица, Ливно – Шуица, Рипач – Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић отворен је за међународни саобраћај. /крај/аб

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута, од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша, Изачић и Орашје појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Крстац на путу Гацко – Никшић отворен је за међународни саобраћај, а од сутра отварају се и погранични прелази Дужи – Имотица, Читлук – Јовића Мост, Дриновци – Себишна и Дриновачко Брдо – Сливно.

Гранични прелаз Боговоља – Хаџин Поток неће бити дозвољен за међународни саобраћај путника, већ само за погранични саобраћај.