Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов изјавио је Срни да је у овогодишњем пројекту „Спојимо д‌јецу Косова и Метохије и Републике Српске“ учествовало више од 20.000 људи, укључујући и 1.500 породица.

  • Велика захвалност породицама, школама, локалним заједница, министарствима просвјете и културе, трговине и туризма, те породице омладине и спорта Републике Српске, Управи Владе Србије за сарадњи са дијаспором и Србима у региону, донаторима, свештенству Српске православне цркве и свима који су на било који начин учествовали и допринијели овом најмасовнинијем пројекту у региону, рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је више од 800 српске д‌јеце и просвјетних радника из 40 основних школа са Косова и Метохије у протеклих седам дана боравило у 19 градова и општина Републике Српске у оквиру 11 пројекат „Спојимо д‌јецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

  • Данас се враћа кући друга група око 250 д‌јеце и просвјетних радника са Косова и Метохије, који су боравили код својих вршњака у Требињу, Источној Илиџи, Источном Сарајеву и Сокоцу, рекао је Арлов.

Пројекат „Спојимо д‌јецу Косова и Метохије и Републике Српске“ од 2012. године успјешно реализује бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У Српској је до сада у оквиру овог пројекта боравило око 7.000 српске д‌јеце и 650 просвјетних радника на Косова и Метохије.