ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 15 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 12 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 10 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: сјеверо-источни 1 m/s

Ваздушни притисак: 910 mbar

Количина падавина:  1 l/m²

Максимална температура јуче: 24 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  

Соколац: Уредно.

Пале: Данас, 6.7.2023. и петак, 7.7.2023. године, планирани су радови  на 10 kV Требевић доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима: Дворишта и водовод Бистрица.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвја без застоја и посебних ограничења. Скрећемо пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

 -Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          7   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   50   пријема,

ДЗ ФОЧA:          18    прегледa,  3 кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена два дјечака.

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак.