Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама гдје су у току радови, подаци су Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Црквина-граница Република Српска/ФБиХ Леденице због истражних радова за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље-Брчко до уторка, 11. јула.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија једном траком, а због реконструкције надвожњака жељезничке пруге има измјена на дионици пута Ламовита-Ивањска.

На магистралном путу Бијељина-Шепак, у мјесту Пилица, због радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, а на магистралном путу Власеница-Соколац на Хан Пијеску у току је рехабилитација пута.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта, као и на дионици магистралог пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

На дијелу магистралног пута Рогољи-Бараћи у току је санација пута, па се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

Због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила, а измјена има и на дијелу магистралог пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због санације коловоза саобраћај ће се на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, одвијати наизмјенично једном траком, уз повремене прекиде.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због активираних клизишта саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У ФБиХ због извођења санационих радова на мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/ саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, једном траком.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Лашва-Каоник, Бихаћ-Каменица, Рипач-Дубовско, Читлук-Љубушки, Ливно-Шуица, Ливно-Рењићи, као и на улазу у Бугојно, из смјера Ростова.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.