У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви на већини путева у Републици Српској, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на учестале одроне.

Застоји су могући на дионицама на којима се изводе радови, па из АМС савјетују опрезну вожњу и избјегавање ризичних претицања.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на дионици граница Републике Српске/ФБиХ /Лапишница/ – Љубогошта данас ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Измјењен је режим одвијања саобраћаја због изградње пословног објекта на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Црквина-граница Република Српска/ФБиХ Леденице због истражних радова за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље-Брчко до уторка, 11. јула.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица – Приједор, Улица краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија једном траком, а због реконструкције надвожњака жељезничке пруге има измјена на дионици пута Ламовита -Ивањска.

На магистралном путу Бијељина – Шепак, у мјесту Пилица, због радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, а на магистралном путу Власеница – Соколац на Хан Пијеску у току је рехабилитација пута.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина због санације клизишта, као и на дионици магистралог пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења.

На дијелу магистралног пута Рогољи – Бараћи у току је санација пута, па се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила, а измјена има и на дијелу магистралог пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Због санације коловоза саобраћај ће се на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице, рејон Глиња, одвијати наизмјенично једном траком, уз повремене прекиде.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ због извођења санационих радова на мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/ саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, једном траком.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Лашва – Каоник, Бихаћ – Каменица, Рипач – Дубовско, Читлук – Љубушки, Ливно – Шуица, Ливно – Рењићи, као и на улазу у Бугојно, из смјера Ростова.