ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 08 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 07 ͦC

Влажност ваздуха: 88%

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 917 mbar

Максимална температура јуче: 22 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Рогатица:

У суботу, 8.7.2023. године, због радова на 10 kV Пилана – Сладара доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10:00 до 11:00 часова потрошачима у насељима: Расадник, Живаљевина, Борач, С. Циглана, Ковањ, Лепеница, Гучево, Жиличина, Букрићи, Гуждељи, Добрашина, Закомо, Ракитница, Козадре и Борово.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Мјестимична магла смањује видљивост у котлинама и преко планинских превоја,а коловози су претежно суви на  већини путева у Републици Српској.Застоји су могући на дионицама на којима се изводе радови,па се савјетује опрезна вожња и избјегавање ризичних претицања.Скрећемо пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

 -Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:      11     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   35   пријема,

ДЗ ФОЧA:     12        прегледa, 4  кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Није било порода.

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак.