Услови за вожњу јутрос су повољни, саобраћај се одвија несметано, а због најављене високе дневне температуре возачима се савјетује да путовања планирају у раним јутарњим или касним вечерњим часовима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње пословног објекта на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова измјене у саобраћају су на путним правцима Градишка – Нова Топола – Клашнице, затим Црквина – граница Република Српска/ФБиХ Леденице гд‌је се изводе истражни радови за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље – Брчко, у Приједору у Улици краља Александра на дионици према Козарској Дубици, те на путу Ламовита – Ивањска.

Успорено се због радова вози на путним правцима Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, Власеница – Соколац на Хан Пијеску, Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник – Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гд‌је је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, као и на дијелу пута Рогољи – Бараћи.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље – Миљевина, Укрина – Горња Вијака, а радови се изводе и на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња.

У Федерацији БиХ јутрос из Јајца креће треће етапа маратона на релацији Јајце – Сарајево /преко Доњег Вакуфа, Бугојна, Новог Травника, Какња и Високог/, па је возачима упућена молба да возе опрезно и да поштују упутства полиције и овлаштених лица из пратње.

Из смјера Сарајева и Тузле воде према Сребреници сутра ће бити на снази забрана саобраћаја теретних возила масе изнад 3,5 тоне, а данас и сутра забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.

Спорије због радова вози се на магистралним путевима Лашва-Каоник, Травник-Витез, Читлук-Љубушки, Бихаћ-Каменица, Ливно-Шуица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због радова на мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Када је ријеч о граничним прелазима, покачај је саобраћај на прелазу Изачић на излазу из БиХ, а на осталима нема дужих задржавања.