Сервисне информације за понедјељак, 10. јул 2023. године

 

ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 12  ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 8  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 6  ͦC

Влажност ваздуха: 88%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 918 мbar

Падавине: –

Јуче максимална температура износила је: 25 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Соколац: Није било интервенција ватрогасне јединице.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Општина Соколац: : Напајање електричном енергијом је уредно.

Општина Пале: Радови на 10 кВ воду Требевић у времену од 10 до 13 часова без напајања остају потрошачи у насељима Горње Пале, Беговина, Влаховићи, Велика Дворишта.

Општина Ново Горажде: Радови на 10 кВ воду Копачи -Устипрача у интревалима од 8 до 9 часова,без напајања остају потрошачи у насељима Устипрача и Хладила.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 АУТО МОТО САВЕЗ:

Уз повољне временске услове, саобраћај се на већини путева у РС одвија несметано. Застоји или спорије одвијање саобраћаја могући су на путевима гдје се изводе радови и гдје саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због радова на санацији тунела Чељиговићи, на дионици граница РС/Ф БиХ (Лапишница)-Љубогошта, у току дана долази до измјене у одвијању саобраћаја, гдје је постављена и привремена саобраћајана сигнализација.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 14 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 24 пријема,

ДЗ ФОЧA: 19 прегледa, 4 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођени дјечак и три дјевојчице.

КЦ ФОЧА: Рођена дјевојчица.