Ауто-мото савез Републике Српске савјетује јутрос возачима да буду максимално опрезни и да, због високе дневне температуре, дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.

Саобраћај се на већини путева одвја без застоја и посебних ограничења, а на мјестима извођења радова обавезно је поштовање привремене сигнализације.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње пословног објекта на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Радови се изводе на путним правцима Градишка – Нова Топола – Клашнице, затим Црквина – граница Република Српска/ФБиХ Леденице, у Улици краља Александра Приједору на дионици према Козарској Дубици, те на путу Ламовита – Ивањска и Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња.

Успорено се због радова вози на путним правцима Бијељина – Шепак у мјесту Пилица, Власеница – Соколац на Хан Пијеску, Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник – Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, као и на дијелу пута Рогољи – Бараћи.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље – Миљевина и Укрина – Горња Вијака.

На регионалном путу Подновље-Поље /код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова. Обустава ће се вршити на начин 30 минута обуставе, а пропуштење саобраћаја 10 минута.

У ФБиХ се због радова спорије вози на магистралним путевима Лашва-Каоник, Травник-Витез, Читлук-Љубушки, Бихаћ-Каменица, Ливно-Шуица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због радова на мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.