Леонтина Вукомановић, српска поп пјевечица, композитор, текстописац, диригент и оснивач дјечјег хора „Чаролија”, данас је у Сокоцу одржала концерт за дјецу наше општине чији је организатор соколачка Установа за културу „Перо Косорић“ и Иницијатива „22“ из Београда.

Добитница је многих награда и признања и композитор великог броја пјесама које су најмлађи имали прилику чути на платоу код градске фонтане гдје је одржан концерт.

  • Када су дечији концерти у питању имам посебан репертоар који је тематски одређен. Имамо еколошки, светосавски, празнични репертоар као и школски, док данас и уопште од 15. маја када је обележен Дан породице ја сам одлучила да песме обликујем према породици и истакнем колики је њен значај. Да ли су то наше мајке, очеви или педагози који децу уче да треба бити културан и одговоран према својим родитељима и околини- навела је Вукомановићева која води дјечији хор преко 17 година.

Она је додала да су се данас на репертоару пјесама нашле: Браћу не доносе роде, Моја баба али и пјесме о другарству, све оно што чини свакодневницу дјетета.

Како је навела данашње вријеме не доноси ништа ако се не ухватимо у коштац са проблематиком и понудимо дјеци културан садржај примјерен њиховом психо-физичком одрастању.

  • Сматрам да је негде моја мисија важна. Не идем на масовност, за мене је довољно да дотакнем срца стотињак њих и да се та љубав умножи и пренесе даље. Ми се не можемо борити против трендова у музици, то је састав новог доба, све ове нове генерације имају другачију музику, него што је то била  наша музика која је опет била нова за неше родитеље. Не треба се борити против нових трендова али деци треба нудити што више културних различитих садржаја како би они се окренули правим вредностима.

Када је ријеч о новим плановима и пројектима Леонтина од септембра ради на другом албуму под називом „Звезде певају чаролију“  коју изводе позната српска музичка имена а паралелно публику ће обрадовати са националном „Песмарицом“ која обухвата пјесме о традицији и његовању српског језика и писма.

Фото: Инфо центар Соколац

Покровитељ овог музичког догађаја је Шумско газдинство „Романија“ Соколац.