У Соколовићима се у недјељу по Петровдану, 16. јула, одржала традиционална „Петровданска прослава“, а окупљени су имали прилику да се опробају у традиционалним спортским вјештинама. Према ријечима Предрага Добриловића такмичило се у више спортских дисциплина.

  • И ове године прве нед‌јеље након Петровдана организоване су традиционалне „Петровданске игре“  у више спортских дисциплина. Изненађујућа је била, за ово подневље висока температура, али то није покварило спортски дан на школском игралишту у Соколовићима. Знамо да је ова школа некада имала око 900 основаца и да је много њих изградило озбиљне спортске каријере, казао је Добриловић.
фотографија уступљена Инфо центру

И ове године  на Играма у Соколовићима учествовао је  Урош Гутић, невесињски атлетичар који иначе наступа за АК „Борац“.

  • Он је дошао директно са „Загребачке 10ке“ (ноћна трка) у којој је  побиједио. У Соколовиће је стигао пред саму трку. Истрчао је, забиљежио нову побједу и од‌јурио за Сарајево да истрчи „Сарајевски ценер“, такође ноћну трку, гд‌је је завршио на трећем мјесту у врло јакој конкуренцији, истакао је он.
фотографија уступљена Инфо центру

На овогодишњем такмичењу у малом фудбалу побједу је однијела екипа „Кафе Лукус“, док је друга била екипа „Ветерани“. На трећем мјесту нашла се екипа „Илиндан спорт фест“.

фотографија уступљена Инфо центру

Најбољи у бацању кугле био је Стефан Ећимовић, друго мјесто припало је Николи Будеши, а треће Александру Марковићу.

фотографија уступљена Инфо центру

У традиционалној дисциплини превлачење конопца побједу је забиљежила екипа „Деветак“. Друга је била екипа „Подроманија“.

У трци на 400м поред првопласираног Гутића, други на циљ је стигао Михаило Вуковић, а трећи Ђорђе Гладанац.

Из Удружења грађана „Спорт и рекреација Гласинац“, које је и организатор Игара упутили су захвалност свим такмичарима и гостима, те су заказали ново дружење већ на наредним „Петровданским играма“ идуће године.