Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, уз умјерену фреквенцију возила, а возачима из Ауто-мото савеза Српске савјетују да путовања на дуже релације избјегавају у најтоплијем дијелу дана, возе максимално опрезно, праве чешће паузе и избјегавају претицања.

На дионицама магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и Хан Пијесак два-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Рача-Вршани због возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица Краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измјењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Ламовита-Ивањска.

Потпуно је обустављен саобраћај на дијелу регионалног пут Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због активног клизишта на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћај се одвија успорено, а у току је санација клизишта на дијелу магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, па се саобраћај одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току су радови на реконструкцији пута, као и на дијелу магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/.

Због опасности од појаве клизишта на дијелу регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

У ФБиХ још данас ће, од 7.00 до 15.00 часова, бити обуставе саобраћаја на магистралном путу Бихаћ-Каменица, а возила ће саобраћати кроз насеље Вркашић.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Витез-Травник /Нова Била/, Кисељак-Бусовача, Читлук-Љубушки, Ливно-Шуица и Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно, из смјера Ростова, те на улазу у Хаџиће са магистралног пута М-17.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/, саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, једном траком.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Из АМС-а наводе да на граничним прелазима повремено долази до појачане фреквенције возила због сезоне годишњих одмора, али тренутно у путничком саобраћају нема нема дужих задржавања.