ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 17  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 14  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:11  ͦC

Влажност ваздуха:82 %

Вјетар: југо-западни   1 m/s

Ваздушни притисак: 913 mbar

Максимална температура јуче:  30  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: једна техничка интервенција ноћас у 01:00 до 01:25 часова, уклањање палог дрвета са  магистралног пута у Мајданима.

Вишеград: Јуче, 18.07.2023.године једна интервенција од 09:35 часова на гашењу запаљене штале у Сасама. Пожар угашен у 12:00 часова, интервенисало шест ватрогасаца са три ватрогасна возила.

Источно Ново  Сарајево: једна интервенција јуче од  12:35 до 13:15 часова на гашењу ниског растиња у улици Ђуре Јакшића бр.35. Пожар угашен.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Источно Ново Сарајево: због јаког олујног вјетра од ноћас без напајања далековод ,,Крупац“,8 трафо станица.

Фоча: такође, због невемена у току ноћи без напајања електричном енергијом је и далековод ,,Тјентиште“.

Вишеград: далековод  ,,Рогатица“ је од ноћас без напајања 5 трафо станица.

Планирани радови:

Пале: данас, 19.07.2023 и четвртак 20.07.2023. године, због радова на 10 kV воду Требевић,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 17:00 часова потрошачима у насељима: Јасик, Мунићи, Челина, Довлићи, Брус и УКТ Релеј Требевић.

Фоча: данас, 19.7.2023, због радова на 10 kV воду Слатина, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 16:00 часова потрошачима у насељима:  Орахово, Брусна, Шуби, Драгочава, Боља Радина, Потпећ, Геуши, Годијено, Хумско и Слатина

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Према информацијама којим располажемо јутрос до 06:00 часова, саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, уз умјерену фреквенцију возила.Након синоћњег краткотрајног невремена и кише која је захватила већи дио Републике Српске, данас нас опет очекују високе температуре, па возачима савјетујемо да путовања на дуже релације избјегавају у најтоплијем дијелу дана, максимално опрезно возе, праве чешће паузе и избјегавају претицања.  

Због радова на санацији тунела Чељиговићи, на дионици граница РС/Ф БиХ (Лапишница)-Љубогошта, у току дана долази до измјене у одвијању саобраћаја, гдје је постављена и привремена саобраћајана сигнализација.

На магистралном путу М-19 (Власеница-Соколац) у Хан Пијеску у току су радови на рехабилитацији пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

 -Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 15 прегледа,

Ј.З.У.СРБИЈА: 47 пријема,

ДЗ ФОЧA: 9 прегледa,  5 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: није било порођаја у проткла 24 часа

КЦ ФОЧА: није било порођаја у протекла 24 часа.