Саобраћај се јутрос одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима због олујног невремена које је током ноћи захватило већи дио Републике Српске и ФБиХ, а из Ауто-мото савеза Српске возачима скрећу пажњу на маглу по котлинама, поломљено грање и лишће на коловозу, те повећану опасност од одрона и клизишта.

Због радова на каменолому „Хан Дервента“ у општини Пале доћи ће до привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске/ФБиХ Лапишница-Љубогошта у петак, 21. јула, од 12.00 до 14.00 часова, у трајању од 10 минута у једном интервалу.

На дионицама магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и Хан Пијесак два-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Рача-Вршани због возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица Краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измјењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Ламовита-Ивањска.

Потпуно је обустављен саобраћај на дијелу регионалног пут Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због активног клизишта на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћај се одвија успорено, а у току је санација клизишта на дијелу магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, па се саобраћај одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, а измјена има и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, на дионици Подврсник-Љубиње, у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја за вријеме трајања радова на реконструкцији дијела магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/.

У ФБиХ због извођења санационих радова на мосту Горица на ауто-путу за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

У току су и радови на петљи Јошаница, а за вечерас у 20.00 часова најављена је обустава саобраћаја на улазу на ауто-пут – кружни ток у Јошаници.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Витез-Травник /Нова Била/, Кисељак-Бусовача, Читлук-Љубушки, Ливно-Шуица и Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно, из смјера Ростова, те на улазу у Хаџиће са магистралног пута М-17.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима јутрос нема нема дужих задржавања.