Синоћ је на спортским теренима почео традиционални, сад већ 11. по реду Илиндан спорт фест „Соколац 2023“. И ове године учесници ће се такмичити у футсалу, уличном баскету, одбојци на пијеску, тенису и билијару, а организатори су најавили и нове спортско – забавне садржаје.

фото: Удружење „Мајка и дијете“ Соколац

Једна од таквих је дјечија трка коју је организовало Удружење „Мајка и дијете“ Соколац, а окупила је више од 200 малишана који су одушевљено истрчали стазу до Спортске дворане.

 

Према ријечима Александре Елез, предсједнице Удружења „Мајка и дијете“ старт трке био је на платоу код градске фонтане, а након трке настављено је дружење са Соколком уз музику на спортским теренима.

  • Драго ми је што и наши најмлађи добијају свој садржај на Илиндан спорт фесту. Надам се да ће ова трка прећи у традицију и да ће идуће године окупити још више учесника, казала је она.
фото: Удружење „Мајка и дијете“ Соколац

Према ријечима Предрага Добриловића турнир је почео футсал утакмицама. Млада екипа „Спорт и рекреација Гласинац“ играла је нерјешено, 4:4, са екипом „Општина Хан Пијесак“, а до изједначења је дошла у посљедњим секундама сусрета.

Ништа мање узбудљив није био ни наступ екипе „Илиндан спорт фест“ из Сокоца, која је поражена од искусне екипе КМФ „Танго“ резултатом 7:4.

  • Без сумње наша публика је уживала у првим сусретима овогодишњег Феста. Тако ће бити и наредних дана, казао је Добриловић.

Вечерас су на распореду три утакмице, а прва почиње у 19 часова.

фотографија уступљена Инфо центру

Покровитељ ове спортско – забавне манифестације која окупља све више заљубљеника у спорт, рекреацију и добру забаву је Општина Соколац.