Проходност већине путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је задовољавајућа, а возачима се скреће пажња на маглу у котлинама и дуж ријечних токова, посебно на подручју Приједора, Новог Града, Градишке, Добоја и Зворника, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Возачима се такође савјетује опрезна вожња и да због високе температуре ваздуха, која је најављена и за данас, избјегавају путовање на дуже релације у најтоплијем дијелу дана.

На граничним прелазима Велика Кладуша, Изачић, Градишка, Хум и Зупци појачан је интензитет саобраћаја на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Измјене у саобраћају су на дионицама на којима се изводе радови, попут магистралних путних праваца Рудице-Нови Град, Сарајево-Фоча на дионици Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалном путу Рача-Вршани.

Радови се изводе и на ауто-путу Градишка-Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра Приједору на путу према Козарској Дубици, Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље-Миљевина и Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова спорије вози на магистралним путевима Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, Ливно-Рењићи, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, као и на улазу у Хаџиће.

На мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Након 67 нових стационарних радарских уређаја за контролу брзине возила постављених на путевима у Републици Српској, Ауто-мото савез Републике Српске омогућио је свим возачима да се путем интернет странице www.амс-рс.цом и андроид апликације за мобилни телефон упознају и са локацијама стационарних радарских уређаја за контролу брзине и у ФБиХ.