ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 10 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 06 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 03 ͦC

Влажност ваздуха: 87%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче: 20 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Није било интервенције.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  

Пале: У петак 28.07.2023. године и суботу 29.07.2023. године,  због радова на 10 kV воду Требевић,  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 17:00 часова потрошачима у насељу Дворишта и водовод Бистрица.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост због јутарње магле у вишим предјелима. Изузетак су јужни крајеви, гдје повољни временски услови утичу и на стабилније услове за вожњу. Возачима савјетујемо, гдје год се кретали, максималан опрез при вожњи и да поштују саобраћајне прописе.

-Због минерских радова  долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, у времену од 07:00 до 15:00 часова, у трајању од два пута по 5-7 минута. Радови су планирани до 12.08.2023.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

 -Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

 -Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:      20        прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:     40    пријема,

ДЗ ФОЧA:     13          прегледа, 4  кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођена два дјечака

КЦ ФОЧА: нема података