Услови за вожњу у Републици Српској и Федерацији БиХ су повољни, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на могућност ситнијих одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

На дионицама гдје се изводе радови привремено је постављена сигнализација која регулише саобраћај.

Из АМС савјетују опрезнију вожњу и избјегавање ризичних претицања.

Гужве и колоне возила су на излазу из БиХ, на граничним прелазима Градишка, Изачић, Велика Кладуша и Делеуша, као и на улазу у БиХ, на прелазима Доња Градина и Зупци.

На осталим прелазима задржавања су, за сада, у оквиру 30 минута.

Због одржавања манифестације „Лакташко љето 20232 најављене су измјене у режиму саобраћаја на дијелу магистралног пута Лакташи – Клашнице један у времену од 18.00 часова до поноћи.

Због радова на регионалном путу Лопаре – Челић саобраћај се одвија успорено, наизмјенично, једном траком.

Радови су у току на магистралним путевима Рудице – Нови Град, Сарајево – Фоча, на дионици Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалним путевима Рача – Вршани.

Радови се изводе и на ауто-путу Градишка – Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици.

Режим саобраћаја због радова измијењен је и на путевима Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље – Миљевина и Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова спорије вози на магистралним путевима Бихаћ – Каменица, Ступ – Блажуј, Кисељак – Бусовача, Травник – Витез, Ливно – Рењићи, Рипач – Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, на улазу у Хаџиће и на улазу у Кладањ из смјера Олова.

На мосту Горица за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици ауто-пута Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.