ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: ͦ 14 C

Најнижа температура у току ноћи: 10 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:7  ͦC

Влажност ваздуха: 83 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче: 27  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Н.Сарајево:  Једна интервенција синоћ од 21,23-22,00 часа на гашењу сијена на Тргу Мирослава Берјана, угашено.

Соколац: Једна интервенција синоћ од 22,30-23,15 часова на гашењу прозора на кући у ул. Војводе Мишића, угашено.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Фоча: квар на 10 кВ далеководу Тјентиште ноћас од 01,00 час.

Пале: За данас 29.07.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Требевић и  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08,00 – 17,00 часова потрошачима у насељу Дворишта и водовод Бистрица.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Услови  за вожњу су повољни  и саобраћај се на већини путева у РС  одвија редовно. Изузетак су дионице гдје се изводе радови ,гдје привремено постављена саобраћајна сигнализација регулише саобраћај.На дионицама у усјецима и поред камених косина упозоравамо на могућност ситнијих одрона.Савјетујемо опрезнију вожњу и избјегавање ризичних претицања

-Због минерских радова  долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, у времену од 07:00 до 15:00 часова, у трајању од два пута по 5-7 минута. Радови су планирани до 12.08.2023.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

 -Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

 -Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 15 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 30 пријема,

ДЗ ФОЧA: 21 преглед,  4   кућне посјете

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА:  (нема података)