У Републици Српској и Федерацији БиХ повољни су услови за вожњу, док се и данас, као и претходног дана, очекује појачана фреквенција возила путевима и према граничним прелазима.

Краћи застоји су на дионицама на којима се изводе радови и гдје привремена сигнализација регулише саобраћај, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На гранићном пречазу Изачић појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ,а на
осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Радови су у току на магистралним путевима Рудице – Нови Град, Сарајево – Фоча, на дионици Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалним путевима Рача – Вршани.

Радови се изводе и на ауто-путу Градишка – Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици.

Режим саобраћаја због радова измијењен је и на путевима Жегуља – Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Због радова на регионалном путу Лопаре – Челић саобраћај се одвија успорено, наизмјенично, једном траком.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље – Миљевина и Укрина – Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова спорије вози на магистралним путевима Бихаћ – Каменица, Кисељак – Бусовача, Травник – Витез, Рипач – Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, на улазу у Хаџиће и на улазу у Кладањ из смјера Олова и Хаџиће.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.