На стадиону „Бара“ у Сокоцу, јуче су у организацији Атлетског савеза Републике Српске и Атлетског клуба „Гласинац“ одржани Атлетски митинг и Првенство Републике Српске за сениоре и старије пионире.

фотографија уступљена Инфо центру

Соколачки атлетичари су према ријечима тренера Атлетског клуба „Гласинац“ Неђа Ђуровића освојили укупно 19 медаља.

  • У категорији сениора, Сара Лучић је била прва у скоку увис и друга у троскоку, а њен брат Александар први у бацању копља. Ратку Ђуровићу је припало друго мјесто у бацању копља, а треће Марку Мемедовићу. Лука Кезуновић освојио је два друга мјеста у спортским дисциплинама скок увис и 400 метара препоне. Марко Лубарда освојио је друго мјесто у бацању кладива, а треће у бацању кугле – навео је Ђуровић.
фотографија уступљена Инфо центру

Он је прецизирао да су сениори освојили девет, а старији пионири десет медаља за Атлетски клуб „Гласинац“.

  • Када су у питању старије пионирке, друга мјеста освојиле су Анастасија Новаковић у скоку удаљ, Јана Јакшић у скоку увис и Катарина Кезуновић у трци на 2.000 метара. Трећа мјеста припала су Емилији Радоњић у скоку удаљ, као и Ани Бољанић у бацању копља. У штафети, ове атлетичарке освојиле су бронзу. Успјешни су били и дјечаци, па је тако Михајло Крстајић освојио прво мјесто у бацању кугле, а треће у дисциплини 100 метара. Алекса Бакмаз освојио је друго мјесто на трци 3.000 метара препоне, а треће мјесто у скоку удаљ – истакао је тренер Ђуровић.
фотографија уступљена Инфо центру

Ђуровић је додао да је јуче присуствовао састанку који је одржан између предсједника Атлетског савеза Републике Српске Душка Ивичића, начелника општине Соколац Милована Бјелице и предсједника Атлеског клуба „Гласинац“ Жарка Арбиње, на коме је одлучено да ће Соколац и Атлетски клуб „Гласинац“ бити домаћини Свесрпског атлетског купа 2025. године.

Закључено је да Соколац и локални Атлетски клуб могу преузети на себе обавезу организовања ове спортске манифестације.

Организација Свесрпског астлетског купа почела је прије двије године у Требињу, потом у Новом Саду, а ове године ће бити одржан у Краљеву 15. септембра на заједнички празник Србије и Републике Српске – Дан српског јединства, слободе и заставе. Наредне године, домаћин Свесрпског атлетског купа треба бити Београд.