На свечаној академији, која је синоћ одржана у Парохијском дому Храма Светог пророка Илије одржан је избор спортиста, на којој је члан Боксерског клуба „Гласинац“ Лука Вељовић проглашен за најбољег спортисту општине Соколац у 2022. години.

Фото: Инфо центар

Вељовић је изразио захвалност поводом признања које му је уручено, те захвалио представницима локалне управе који су препознали његов рад у протеклом периоду.

  • Тренирам бокс осам година и до сада сам био четири пута првак Босне и Херцеговине. Учествовао сам на бројним такмичењима, а посебно бих нагласио учешће на Медитеранским играма које су одржане прошле године у Алжиру. Веома ми је драго, срећан сам и много ми значи што сам најбољи спортиста општине Соколац, честитам и свим осталим спортистима на добијању признања. Настављам даље са припремама, предстоји Европско првенство у октобру, на којем очекујем медаљу – најавио је Вељовић.
Фото: Инфо центар

Он је захвалио и свом тренеру Предрагу Бартули, са којим тренира, који га припрема за сва такмичења и без кога, како каже, доста тога не би било могуће.

На другом мјесту нашла се Сара Лучић из Атлетског клуба „Гласинац“, трећепласирана је Исидора Боровчанин из Карате клуба „Гласинац“.

Фото: Инфо центар

Четврто мјесто у избору за спортисту године припало је Милану Бољанићу из Рукометног клуба „Гласинац“, пето Немањи Печеница из Кошаркашког клуба „Соколац“, док је шесту позицију заузела Дијана Ашоња из Одбојакшког клуба „Гласинац“.

Седмопласирани је Никола Рајић из Футсал клуба „Гласинац Соколац“, осму позицију заузима Игор Ђерић из Кошаркашког клуба „Соколац“, на деветом мјесту је Предраг Пајевић из Фудбалског клуба „Гласинац 1936“, док је десета млада Маријана Мијатовић из Стрељачког клуба „Гласинац“.

Фото: Инфо центар

За перспективне спортисте, проглашени су Алекса Бакмаз и Емилија Радоњић из Атлетског клуба „Гласинац“, затим Милош Башевић из Фудбалског клуба „Соколац“, Урош Дебелногић из Фудбалског клуба „Гласинац 1936“ , Павле Петрушић из Карате клуба „Гласинац“, Ана Пејић из Стрељачког клуба „Гласинац“, Анђела Смиљковић из Одбојкашког клуба „Гласинац“, Виктор Самарџија из Кошаркашког клуба „Соколац“ и Новак Цвијетић из Карате клуба „Омладинац“

Фото: Инфо центар

Најуспјешнији тренер је Предраг Бартула из Боксерског клуба „Гласинац“, најуспјешнији спортски радник Огњен Мијатовић из Стрељачког клуба „Гласинац“ , а најуспјешнији спортски клуб је Кошаркашки клуб „Соколац“.

Фото: Инфо центар

Посебно признање уручено је Плесном клубу „Ника“, а посебна постхумна признања уручена су породицама Момчила Вујичића и Илије Ћирјанића, спортским активистима који су преминули у прошлој години.