Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић посјетиће данас у Српцу новоизграђени вртић „Србија“.

Посјета вртићу заказана је за 16.30 часова, најављено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Протоколом заједничког скупа државних органа Србије и Републике Српске и обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у Погрому „Олуја“, када је у војно-полицијској акцији из Хрватске протјерано око 220.000 Срба, предвиђено је да Додик сутра, у 10.00 часова, дочека Вучића испред Палате Републике у Бањалуци.

За 10.15 часова планиран је састанак Додика, Вучића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци у 10.00 часова предвиђен је састанак предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића и предсједника Скупштине Србије Владимира Орлића.

У 10.00 часова биће одржан састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и премијера Србије Ане Брнабић, а у 11.30 часова сједница Савјета Републике Српске и Србије.

Потписивање Споразума о изградњи два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама /Градина-Београд/ планирано је за 12.30 часова.

У 12.35 часова биће одржана конференција за новинаре Додика и Вучића.

Вијенци ће на спомен-обиљежје на Петровачкој цести бити положени у 17.15 часова.

У 19.00 часова на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору биће обиљежен Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ 4. августа 1995. године.

Представници медија требало би да буду 30 минута раније на наведеним локацијама.