На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ услови за вожњу су повољни, а током дана очекује се појачана фреквенција возила на свим важнијим путевима, као и на већини граничних прелаза, па се возачи моле за стрпљење и да поштују саобраћајне прописе, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Због минерских радова данас ће бити обустављен саобраћај од 13.00 до 16.00 часова на магистралном путу на дионици Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта на локалитету каменолома „Рогоушићи“ и на дионици Лапишница-Љубогошта граница /Република Српска/ФБиХ/ на каменолому „Хан Дервента“ од 12.00 до 14.00 часова у трајању 10 минута у три интервала.

Режим саобраћај је, због радова, измијењен на магистралним путевима Рудице-Нови Град, Сарајево-Фоча, на дионици Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалном путу Рача-Вршани.

Радови су у току и на ауто-путу Градишка-Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици.

Режим саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданака-Добој и на дионици регионалног пута Разбој-Руданка измијењен је због санације. Радови се изводе на споју магистралног и регионалног путног праваца у насељу Руданка.

Радови су у току и на путевима Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта, измијењен је режим саобраћаја до сутра.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Руднике и Термоелектране „Угљевик“.

У Федерацији БиХ се, због радова, спорије вози на магистралним путевима Бихаћ – Каменица, Ступ-Блажуј, Витез-Травник /Нова Била/, Кисељак-Бусовача и Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, у Кладањ из смјера Олова и Хаџиће.

Мост на улазу у Немилу затворен је због санације, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Појачана је фреквенција возила на граничном прелазу Градишка у оба смјера, као и на излазу из БиХ на прелазима Велика Кладуша, Изачић, Зупци и Делеуша.