ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 15 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 12 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 09 ͦC

Влажност ваздуха: 80%

Вјетар: сјеверо-источни 2 m/s

Ваздушни притисак: 900 mbar

Максимална температура јуче: 32 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интревенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Ново Горажде: због радова на 10 kV воду Живојевићи доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 13:00 часова потрошачима у насељима: Живојевићи, Шовшићи, Крча, Богданићи, Пршеши, Костеник и Борак брдо.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ: саобраћај се на већини путева ну Републици Српској одвија без застоја.Због кише, вози се по претежно мокрим и клизавим коловозима. Возачима скрећемо пажњу и на могућност одрона и савјетујемо максимално опрезну и спорију вожњу.

-Због минерских радова  долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, у времену од 07:00 до 15:00 часова, у трајању од два пута по 5-7 минута. Радови су планирани до 12.08.2023.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        16    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  21  пријема,

ДЗ ФОЧA:         14 прегледа,  6 кућних  посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: рођена једна дјевојчица,

КЦ ФОЧА: рођен један дјечак и једна дјевојчица.