Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да Србија и Српска никада неће забравити убијену дјецу на Петровачкој цести и да се неће одрећи свог народа ма гдје живио.

Вучић је у видеу на свом „Инстаграму“ у ретроспективи протекле седмице напоменуо да су ове године Србија и Република Српска први пут сјећање на прогнане и убијене Србе у акцији „Олуја“ обиљежиле на територији Републике Српске.

Он је нагласио да је прва недјеља августа посебно тешка за српски народ јер се већ 28 година сјећа и одаје почаст стотинама хиљада прогнаних и хиљадама убијених људи и дјеце, чија је једина кривица била њихово српско име и презиме.

„Поклонивши се сенима убијене деце на Петровачкој цести, обећали смо да их никада нећемо заборавити, да се никад нећемо одрећи свог народа, ма где он живео и да ћемо увек бити уз њих, снажно и бескомпромисно, баш онако како они знају да чувају своја огњишта и своје српско порекло“, навео је Вучић.

Вучић је додао да је у протекле седмице о питањима од националног значаја за цијели српски народ разговарао се Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.