У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија без застоја и посебних ограничења, на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, а у котлинама магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном правцу Рудице – Нови Град због изградње пјешачке и бициклистичке стазе, као и на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице, те на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици регионалног пута Рача-Вршани ради регулисања уласка и изласка на терен возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина, те на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Нови режим саобраћаја на снази је и на магистралном путу М-105 дионица Јоховац-Руданка-Добој због санационих радова, као и на дионици регионалног правцу Разбој-Руданка, као и на магистралном путу Брод на Дрини-Хум.

Саобраћај је измијењен и на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице због рехабилитације коловоза и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, као и на на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња-Градишка због радова на изградњи кружне раскрснице.

Једном коловозном траком због санације клизиша саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Козарска Дубица-Приједор /Улица краља Александра у Приједору/, на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, на дијелу магистралног пута Жегуља-љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, гдје је у току реконструкција коловоза.

Продужено је рјешење о обустави саобраћаја за сва возила на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка због санације клизишта, а алтернативни правци су Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

Повремене обуставе саобраћаја на снази су на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, од 7.00 до 15.00 часова.

У Федерацији БиХ на дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничном прелазима Градишка и Изачић појачана је фреквенција возила на изласку из БиХ, а на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.