ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 11  ͦC

Најнижа температура у току ноћи:8  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 6  ͦC

Влажност ваздуха:91 %

Вјетар: југо-источни 1 m/s

Ваздушни притисак: 904 mbar

Падавине:8 l/m2

Максимална температура јуче:21  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Планирани радови:

Општина Соколац: данас, 07.08.2023. године, због радова на 10 kV воду Каљина доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 12:00 часова потрошачима у насељима: Педише, Буковик, Шахбеговићи, Пусто село, Боровац, Каљина, Ријеча, Медојевићи, Бањалучица, Цврчићи, Бјеласовићи, Гире, Поретак, Калаузовићи, Рајић, Врховине, Баре, Заграђе, Мељине, Мангурићи, Крушевци, Пихлице, Шашевци, Ивојевићи, Церибашићи, Горњи Драпнићи, Доњи Драпнићи, Ишерић брдо и Репушате луке.

Општина Рудо: данас, 07.08.2023. године, због радова на 10 kV воду Увац доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Кула, Миоче, Трнавци, Оскоруша, Трнавци код Рудог, Доњи Увац, Мокронози, Багревине, Горњи Увац, Штрпца, Плема, Бован, Горња Ријека, Доња Ријека, Зубач, Бијело Брдо, Омарине, Пријеворац, Божовићи, Ђуровићи, Микавице, Видаковићи и Ваган.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвја без застоја и посебних ограничења. Скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

-Због минерских радова  долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, у времену од 07:00 до 15:00 часова, у трајању од два пута по 5-7 минута. Радови су планирани до 12.08.2023.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

                                                                                                                                   У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 17 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 9 пријема,

ДЗ ФОЧA: 18 прегледа, 4 кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: рођен један дјечак,

КЦ ФОЧА: није било порођаја.