У Републици Српској се наредна три дана очекује претежно сунчано и пријатно вријеме, а већ сутра ће доћи до постепене стабилизације времена уз више сунчаних интервала, промјенљиву облачност и топлије вријеме, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ће бити минимална температура ваздуха од 10 на западу до 16 на југу, у вишим предјелима од шест степени, а максимална температура од 24 до 30, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусова.

У сриједу, 9. августа, ће бити претежно сунчано и пријатно топло вријеме уз промјенљиву облачност.

Минимална температура ваздуха биће од девет до 15 на југу, у вишим предјелима од пет степени, а максимална температура од 25 до 31, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У четвртак, 10. августа, биће претежно сунчано и пријатно топло вријеме, а послије подне и увече очекује се пролазна облачност од запада ка истоку и углавном суво.

Минимална температура ваздуха биће од 11 до 19 на југу, у вишим предјелима од девет степени, а максимална температура од 26 до 32, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

Према прогнози времена, данас ће од средине дана бити нестабилно и промјенљиво вријеме уз дневни развој облачности због чега ће локално бити кише и пљускова са грмљавином, који ће бити чешћи и израженији у централним и источним предјелима. Увече ће падавине постепено престати у већини крајева уз дјелимично разведравање.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверних праваца.

Максимална температура ваздуха данас ће бити од 21 до 27, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.