У склопу традиционалне манифестације, под називом „Теби, горо Романијо“ одржаће се спортска такмичења поред манастира на Равној Романији. Чланови ПД ”Гласинац” су организатори спортског дијела манифестације и упућују позив организатора да у складу са могућностима и интересовањем спортисти и сви заинтресовани љубитељи витешког надметања подрже догађај на Романији, а поводом дана манастира Светог великомученика Георгија.

Атлетичари – ке могу узети учешће у трци на 400 метара (мушка и женска конкуренција).

Новчане награде су обезбјеђене.

За момке који су „кадри стићи и утећи“ отворена је пријава за такмичење у пет витешких дисциплина (гађање из ваздушне пушке, скок удаљ из мјеста, скок увис из мјеста, навлачење клипа и бацање камена с рамена), дисциплине су које ће такмичари проћи да освоје ласкаву титулу „Хајдук харамбаша Романије“. Новчана награда за побједника је 500 КМ.

Посјетиоци такмичења уколико желе имаће прилику да награде побједника такмичења, како аплаузима тако и што ће на кабаницу поред сабље да приложе онолико новца колико могу и желе. Циљ је да се подсјетимо на некадашњу традицију “плаћања” проласка преко Романије. По окончању такмичења Харамбаша ће сакупљено “хајдучно благо” да подјели и да почасти спортску дружину.

Спотска такмичења почињу 11.08. (петак) у 17.00 часова.

Пријаве су непосредно пред почетак такмичења.

За све додатне информације обратити се Вери Мијатовић, контакт телефон 065/727-548.