ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 08 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 05 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 03 ͦC

Влажност ваздуха: 91%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 916 mbar

Максимална температура јуче: 19 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Четири планирана рада за 11.08. и то: 

Општина Соколац, радови на 10 кВ воду Бара у времену 08.00-11.00,без напајања остају потрошачи из ул. Пера Косорића,основна и средња школа, ТЦ Оногошт и бензинска пумпа Нестро Петрол,

Општина Пале,

радови на 10 кВ воду Требевић у времену 08,00-17,00,без напајања остају потрошачи у Влаховићима,

-радови на воду КОМПЕС у интервалу 08,30-14,30,без напајања остају потрошачи у насељу Каловита Брда.

Општина Фоча, радови на 10 кВ воду Тјентиште у времену 09,00-13,00,без напајања остају потрошачи у насељима Брод на Дрини,Осијек,Зубовићи,Камберовина,Куте.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

На већини путева у Републици Српској вози се по сувим коловозима, а на дионицама гдје су актуелни радови, саобраћајна сигнализација регулише саобраћај и њено поштовање је обавезно. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, нарочито на свим већим саобраћајницама Српске, гдје се током дана очекује појачана фреквенција возила.

-Због минерских радова  долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, у времену од 07:00 до 15:00 часова, у трајању од два пута по 5-7 минута. Радови су планирани до 12.08.2023.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:       8   прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  26   пријема,

ДЗ ФОЧA:         21   преглед, 3  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА:  рођена дјевојчица.

КЦ ФОЧА: рођен дјечак.