ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА  СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 7 ͦС

Најнижа температура у току ноћи: 4  ͦC

На 5 цм изнад површине тла: 0 ͦC

Влажност ваздуха: 87%

Вјетар: сјеверозападни, 1м/с

Ваздушни притисак: 917 мbar

Падавине:  –   l/m²

Јуче максимална температура износила је: 21 ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕНије било интервенција.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредна испорука електричне енергије.

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

АУТО МОТО САВЕЗ: На већини путева у Републици Српској вози се по сувим  коловозима, а на дионицама гдје су актуелни радови, саобраћајна сигнализација регулише саобраћај и њено поштовање је обавезно. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, нарочито на свим већим саобраћајницама Српске, гдје се током дана очекује појачана фреквенција возила.

-Због минерских радова  долази до повремене обуставе саобраћаја на магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, у времену од 07:00 до 15:00 часова, у трајању од два пута по 5-7 минута. Радови су планирани до 12.08.2023.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 9 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 36 прегледа

ДЗ ФОЧA: 18 прегледa, 5 кућних посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођене три  дјевојчице.

КЦ ФОЧА: Није било порода у протекла 24 часа.