У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос на већини путева одвија редовно по претежно сувим коловозима, у котлинама и дуж ријечних токова, као и вишим предјелима има магле, а на дионицама у усјецима учестали су одрони.

Саобраћај је због санације клизишта обустављен на дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка и саобраћај се преусмјерава на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком – урађеном привременом обилазницом у дужини 150 метара, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње – дионица Подврсник-Љубиње у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац због изградње дионице аутопута од петље Јоховац до Вукосавља. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Бихаћ-Каменица, Ступ-Блажуј, Кисељак-Бусовача, Травник-Витез, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима Градишка, Доња Градина, Козарска Дубица, Изачић и Делеуша појачана је фрекевенција возила на излазу из БиХ, а на осталим прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.