Минулог викенда у Сарајеву је одржано Првенство Босне и Херцеговине у атлетици за млађе јуниоре, на коме су чланови Атлетског клуба „Гласинац“ Лука Кезуновић и Марко Мемедовић освојили пет златних медаља.

Тренер овог клуба Неђо Ђуровић навео је да је Кезуновић освојио чак четири златне медаље, те је проглашен за најуспјешнијег атлетичара на овом такмичењу у појединачним дисциплинама.

  • Првог дана такмичења, Лука је побиједио у дисциплинама 110 метара препоне и скоку увис, док је другог дана најбољи био у трци на 400 метара препоне и троскоку. Пету златну медаљу освојио је Марко Мемедовић у дисциплини бацање копља. Дакле, ми смо са два такмичара освојили пет златних медаља, што је куриозитет – нагласио је тренер Ђуровић.
Фото: АК „Гласинац“ Соколац

Он је најавио, да ће се у Сокоцу у недјељу 20. августа, на стадиону „Бара“ одржати Појединачно првенство Републике Српске за старије јуниоре, као и Првенство Републике Српске за млађе пионире.

  • Наступиће сви атлетичари „Гласинца“ који активно тренирају, тако да и на том такмичењу очекујемо медаље – казао је Ђуровић.

Ђуровић је истакао да ће на такмичењу учествовати атлетичари више клубова из Републике Српске, те да су могући наступи атлетичара ван конкуренције из Зенице, Сарајева и Тузле.