ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 10  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 7  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 4  ͦC

Влажност ваздуха: 92 %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак:  915 mbar

Максимална температура јуче: 24  ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Општина Соколац, јуче једна интервенција на гашењу суве траве и ниског растиња од 11:45 до 12:45 часова на локалитету Педиша. Пожар угашен, интервениса два ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

 Општина Пале: данас, 14.8.2023. године, због радова на 10 kV воду Компес доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 15:00 часова потрошачима у насељу Каловита брда.

-Такође, данас 14.8.2023. године, због радова на 10 kV Требевић доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 17:00 часова потрошачима у насељу Влаховићи.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Повољни временски услови погодују и условима вожње на већини путева у Републици Српској. Изузетак су дионице на којима се изводе радови, због чега се саобраћај успорено одвија, уз регулацију привремено постављене сигнализације. Првог радног дана у недјељи очекује се појачана фреквенција аутомобила на свим већим саобраћајницама Српске, па се возачи моле за опрез при вожњи, да поштују саобраћајне прописе и друге учеснике у саобраћају, уз избјегавање ризичних претицања.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 32 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 17 пријема,

ДЗ ФОЧA:  18 прегледа,  5 кућних  посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА: није било порођаја.