На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, по претежно сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Јутарња магла мјестимично смањује видљивост, нарочито у котлинама и у вишим предјелима.

Због минерских радова сутра ће бити привремено обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома „Рогоушић“, у мјесту Рогоушићи, општина Пале, између 13.00 и 16.00 часова, у трајању од пет до седам минута, у једном до два интервала. Биће постављена саобраћајна сигнализација, а саобраћај ће контролисати припадници Полицијске станице Пале.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и поштовати саобраћајну сигнализацију.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара.

За вријеме трајања реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини Фоча-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја до 31. децембра.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

До краја године биће обустављен саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције моста преко Широке Ријеке, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Лакташи.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша дуже се чека на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.