ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 12 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 08 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 06 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 913 mbar

Максимална температура јуче: 26 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Пале:

-За данас 15.08.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Требевић и  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 17:00 часова потрошачима у улицама Јована Цвијића и Симе Матавуља, насеља: Ћире, врело Миљацке, Горње Пале, Јелашје, Беговина, Влаховићи, трафостанице:  ”Којић” и ”Бетонара Коран”.

-За данас 15.8.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Компес и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 13:00 часова потрошачима у насељу Каловита брда.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  

Уз повољне временске услове, саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно. На путевима на којима се изводе радови, саобраћа се уз измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. На дионицама које пролазе кроз усјеке,  возачима скрећемо пажњу  на могуће одроне. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу MI-114, дионица Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома “Рогоушић” у мјесту Рогоушићи, општина Пале, дана 16.08.2023. године у времену између 13 до 16 часова, у трајању од 5-7 минута, у једном до два интервала. Измјена режима саобраћаја ће се извести уз постављање саобраћајне сигнализације и уз контролу полицијских службеника ПС Пале.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        17    прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  76     пријема,

ДЗ ФОЧA:         28    прегледа,  4  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Није било порода

КЦ ФОЧА:  Рођене двије дјевојчице