Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због минерских радова данас ће бити привремено обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома „Рогоушић“, у мјесту Рогоушићи, општина Пале, између 13.00 и 16.00 часова, у трајању од пет до седам минута, у једном до два интервала. Биће постављена саобраћајна сигнализација, а саобраћај ће контролисати припадници Полицијске станице Пале.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и поштовати саобраћајну сигнализацију.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара.

За вријеме трајања реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини Фоча-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја до 31. децембра.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

До краја године биће обустављен саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука-Лакташи.

И данас ће бити настављено асфалтирање на магистралном путу Буна-Тасовчићи, због чега ће се саобраћати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима Градишка, Градина, Изачић, Велика Кладуша појачан је интензитет саобраћаја на излазу из БиХ, а на улазу у БиХ на граничним прелазима Иваница и Дољани.

На осталим граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.