ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 14 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 12 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 09 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: тихо, без вјетра

Ваздушни притисак: 911 mbar

Количина падавина:  1 l/m²

Максимална температура јуче: 24 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Отварање врата на кући у улици цара Лазара у времену од 14.20 – 15.20. Учествовало једно возило и два ватрогасца.

Фоча: Горило ауто у мјесту Копилови у времену од 13.00 – 15.00. Учествовала три ватрогасца и два возила.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА : Напајање је уредно.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  

Саобраћај се на већини путева у РС одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима. На путевима на којима се изводе радови, саобраћа се уз измијењен режим вожње и обавезезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај.

Ради извођења бушачко-минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја на магистралном путу MI-114, дионица Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома “Рогоушић” у мјесту Рогоушићи, општина Пале, дана 16.08.2023. године у времену између 13 до 16 часова, у трајању од 5-7 минута, у једном до два интервала. Измјена режима саобраћаја ће се извести уз постављање саобраћајне сигнализације и уз контролу полицијских службеника ПС Пале.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:     7       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   48   пријема,

ДЗ ФОЧA:     9        прегледа, 3  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођен један дјечак и дјевојчица

КЦ ФОЧА:  Рођене двије дјевојчице