ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 15 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 13 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла:  ͦC

Влажност ваздуха: 90%

Вјетар: сјеверо-источни 1 m/s

Ваздушни притисак: 911 mbar

Максимална температура јуче: 24 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево: једна интервенција синоћ од 20:15 до 21:00 час на гашењу запаљеног смећа у улици Јована Дучића. Пожар угашен.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА :

Соколац: Уредно.

Општина Пале: данас, 18.08.2023. године,  због радова на 10 kV воду Требевић,  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 17:00 часова потрошачима у улицама Јована Цвијића и Симе Матавуља, насеља: Ћире, врело Миљацке, Горње Пале, Јелашје, Беговина, Влаховићи, трафостанице:  ”Којић” и ”Бетонара Коран”.

Општина Рогатица: за данас, 18.08.2023. године,  планирани радови на 10 kV воду Пилана-Сладара доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 12:00 часова потрошачима у насељима: Ковањ, Лепеница, Гучево, Гуждељи, Зиличина, Добрашина, Закомо, Козадре, Боровско и Ракитница.

Општина Чајниче: данас, 18.08.2023. године, због радова на 10 kV воду Бучова чаира – Заборак,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи,Стопићи, Горњи Стопићи, Хунковићи и Ђаковићи.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија несметано, а услови за вожњу су повољни. Застоји у саобраћају  могући су на дионицама гдје су актуелни радови и гдје саобраћајна сигнализација регулише саобраћај. Возаче молимо да поштују саобраћајне прописе и друге учеснике у саобраћају.

Поводом прославе славе општине Рогатица, доћи ће до обуставе саобраћаја за сва возила, осим за возила хитних служби, на магистралном путу М-I 114, дионица Подроманија-Рогатица (Улица Српске слоге, од раскрснице код Дома за старија лица “Сунце” до раскрснице код “Развојне банке”), дана 18/19.08. и 19/20.08.2023, у временским интервалима од 17.00 до 02.00 иза поноћи. За вријеме обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати на алтернативне путне правце улицама Ђенерала Драже и Сердар Јанка.

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         13     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:   53     пријема,

ДЗ ФОЧA:          16     прегледа, 2  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИ: Рођен један дјечак.

КЦ ФОЧА:  Рођен један дјечак.